בלוג
מהם השלבים שמומלץ לעשות לפניי שימון דק
רבים מהלקוחות הישראלים לא מבינים למה לאחר שימון הדק הוא ניהיה דביק או ניהיה בגוון כהה יותר ובכן התשובה היא פשוטה!
ישנם מספר שלבים קריטיים שבליעדהם לא מחדשים ולא משמנים דק קיים:
1) השלב הכי קריטי וחשוב הוא קודם כל להבין איזה דק עץ יש לנו – רבים מהלקוחות חושבים שיש להם סוג עץ אלון או איפאה אך לא יודעים אם הוא טובקו או קמרו ולכן יש להתייעץ עם בעל מקצוע או איתנו טייק-דק.
2) לאחר וזיהינו את סוג העץ עלינו להבין מה החומר הכי מומלץ לעץ עצמו, יש להשתמש רק בחברות מוכרות ועדיף עם חומרים המיועדים לכך כמו של חברת פלוד או בונדקס.
3) לאחר ורכשנו סוג שמן מתאים יש לנקות בעזרת מטאטא ומפוח למי שיש על מנת לקבל שטח נקי וחלק, לאחר וניקינו היטב מומלץ ללא מים כלל על מנת שסיבי העץ לא יעלו יש לשייף את הדק בעזרת מכונת שיוף (פוליש) או באמצעות דיסק.
* כמו כן עלינו להתחיל בנייר שיוף גס ורק לאחר מכן עדין.
4) לאחר שניקינו וירדה שכבה עבה מן הדק העליון עלינו לנקות את כל סיבי העץ ולדאוג שהדק נקי מכל לכלוך על מנת שלא יתפס עליו לכלוך.
5) שמנו באמצעות רולר או מברשת את הדק המתינו כשעה וחצי על לייבו מלא ושמנו יד נוספת וזאת על מנת לדאוג לשכה אחידה לכך אורכו של הדק חשוב לזכור לעשות גם בפינות ובחצאיות הדק.
* הדבר הכי חשוב כמובן הוא לא לשמן את הדק מבלי להסיר שכבה! הדבר עלול לגרום לשמן להתקלף או להיות דביק מכיוון ואינו נספג בסיביו של העץ.
הפעולה הזאת עלולה להרוס את פני השטח ואף לגרום לקריסתו של משטח הדק כולו.
לשאלות נוספות נשמח לעמוד לרשותכם take-deck