בלוג
כיוון צביעת הדקים
כחלק מתחזוקת הדק יש לחדש את הדק ולדעת את כיוון צביעת הדקים, באמצעות רולרים ומברשות אך איך נצבע את הדק בכיוון צביעת הדק באופן מקצועי ויעיל.
כיוון הדקים הוא דבר קריטי ומהותי, לפניי שאנו מתחילים במלאכה של כיוון צביעת הדקים יש עלינו כמה דברים שחייב לדעת:
1) צביעה בכיוון הסיבים.
2)ניגוב הרולר או המברשת לפניי השימון.
3)מריחת שכבה אחידה לכל לוח ולוח.
תהליך החידוש דקים והצביעה הדו שנתי או השנתי של הדק מעץ מצריך מאיתנו למרוח חומרי הגנה על העץ מפניי טרמיטים, ריקבון או צבע לעץ.
העץ העשוי סיבים מקבל את הצבע או השמן בכל סיבי ונטבל בו היטב.
במידה וללא ננקה את השטח היטב לפניי השימוש בצבע או שמן עלול הליכלוך והאבק להידבק למברשת ולרולר ולהימשך לכל אורך הצביעה.
במידה וליטשתם את הדק והוצאתם שכבה עבה מן הלכלוך היה קיים עליו יש לנקות באמצעות מטאטא שואב ואפילו מפוח להעלים כמה שיותר מן הלכלוך.
השימוש במפוח הוא מעיף את העלים בצורה אופטימלית על מנת לקבל שטח נקי צלפו היטב את השטח וזכרו לבדוק את כיוון צביעת הדקים והעץ בטרם השימון.
פניי השימון על מנת שנכסה את מרבית הדק והעץ עלינו למרוח את השמן לדק בצורה יעילה תוך כדי ספיגת החומר על העץ בכמות שווה אשר תשמור לנו עליו כמה שיותר זמן.
שימוש במברשת:
שימוש במברשת מומלץ בפינות הדק ולמקומות בהם הרולר אינו מגיע.
(מומלץ להשתמש במברשת עם כמה שיותר שיערות צפופות אשר לא יספגו את החומר).
שימוש ברולר:
הרולר שאיתו ניתן לצבוע את מרבית הדק מומלץ שיהיה כמה שיותר ספוגי ולמעשה כמו ספוג יותר מאשר פרוותי עם שירות ובכך הצבע יהיה יותר בעל משמעות לדקים מעץ ובצורה חלקה יותר.
* יש להקפיד להשתמש בפיילה, ולא לחסוך בשמן או בצבע.
*מומלץ לנגב את הרולר או המברשת לפניי השימוש.
לכל שאלה נשמח לעמוד לשירותכם take-deck